به گزارش خبرنگار اجتماعي مشرق، يکي از اين خيريه ها که با سوء استفاده از اعتقادات مردم در شهر مذهبي ري فعال است موسسه اي است که با نام يکي از ائمه اطهار تخلفات عمده اي مرتکب شده است.
در آمد 14 ميلياردي
اين مؤسسه با مدير عاملي الف – ک در سال درآمدي حدود 14 ميليارد ريال دارد که اکثر آن از طريق جمعآوري وجوه صدقات از يکصد هزار صندوقي که اين مجموعه در سطح شهر تهران توزيع کرده به دست ميآيد.
تعداد واقعي مددجويان تحت پوشش اين موسسه 65 خانواده است که با ارايه گزارش هاي کذب به مسوولان ذيربط در حال حاضر اين تعداد بسيار بيشتر از تعداد واقعي عنوان شده و گاه مسئولان اين مؤسسه تا 600 خانواده نيز اعلام نمودهاند.
از اين جيب به آن جيب
بر اساس اين گزارش مبلغي از درآمد هنگفت اين موسسه با عنوان کمکهاي بلاعوض به مددجويان تحت پوشش به حساب صندوق قرضالحسنه اي در شهر ري واريز ميشود که هيئت مديره و مديرعامل آن صندوق نيز همان اعضاي هيئت مديره و مديرعامل مؤسسه فوق الذکر ميباشند.
اين امر خود سرمنشأ تخلفات زيادي شده که از آن جمله به اين مورد اشاره نمود که مديرعامل از اين مبلغ وامهايي تا چند ميليون توماني به بستگان و آشنايان خود پرداخت نموده که اکثراً نيز از پرداخت وام خود امتناع ميکنند.
گفتني است از آنجا که اين مبالغ از حساب مؤسسه الف با عنوان کمک بلاعوض منفک ميشود و مستمر نيز بوده مي توانست به يک سرمايه عظيم براي مستمندان تبديل شود.
دريافت ربا
در سالهاي گذشته هنگامي که مؤسسه قصد داشت مکاني را جهت آموزشگاهي اجاره نمايد به دستور مديرعامل جهت تأمين اجاره بها مبلغي در حدود ده ميليون تومان به اشخاصي به نام مهندس ص و دکتر ع که مشغول پروژه ساختمانسازي بودند پرداخت شد و مؤسسه ماهيانه از سود پول دريافتي (ربا) اجاره آن مکان را پرداخت ميکرد. اما در اسناد مالي کمک بلاعوض اين دو نفر به خيريه ثبت شده است.
آبکاري صدقات
در زمان تصدي مديريت مالي مؤسسه توسط يکي از اقوام مدير عامل با نام آقاي الف پول خردهاي جمعآوري شده از صندوقهاي صدقات به صورت وزني به آبکاريها فروخته ميشد که علاوه بر فعل حرام فروش پول لطمات جبرانناپذيري به اقتصاد کشور وارد شد.
صدور حکم مشاور براي مسوولان
آقاي ک مدير عامل موسسه براي سهولت در کارهاي خير! خود براي چند نفر از عوامل اجرايي شهرري و اسلامشهر حکم مشاور با حقوق و مزاياي خوب صادر کرده است. اين مشاوران که عملاً هيچ منفعتي براي خيريه نداشته اند آقايان م از مسوولان وقت فرمانداري ري ، ش شهردار يکي از شهرهاي مجاور استان تهران و م مشاور اسبق فرماندار اسلامشهر بوده اند.
حيف وميل صدقات
از موارد حيف و ميل بيتالمال در اين مؤسسه وجود شش ساختمان (سه باب خريداري شده و سه باب اجارهاي) است که فعاليت در اين ساختمانها قابل ادغام بوده و ميتوان از هزينههاي گزاف اجاره و نگهداري آنان جلوگيري کرد. قابل ذکر است هدف از وجود اين ساختمانها نامعلوم است.
از ديگر موارد حيف و ميل ميتوان به اداره آموزشگاه اشاره نمود که همهساله چندين ميليون تومان صرف نگهداري و اداره آن ميگردد. در اين آموزشگاه مجموعاً در هر ترم به کمتر از ده نفر مددجو آموزش داده ميشود که اين افراد ميتوانند در آموزشگاههاي معتبر و با کيفيت بالاتر آموزش لازم را فرا بگيرند.
مخدوش کردن اسناد مالي
اين موسسه يک شهربازي اوقافي در اختيار دارد که در رابطه با هزينه بازسازي آن مبلغ واقعي هزينه شده در شهر بازي در حدود يکصد و هشتاد ميليون تومان ميباشد که در هزينههاي اعلام شده مبلغ دويست و هشتاد ميليون تومان قيد گرديده است.
داد و ستد با خويشان
مطابق اساسنامه خيريه ها داد و ستد خانواده و اقوام درجه يک مديرعامل و هيئت مديره با مؤسسه ممنوع است ولي مديرعامل در چند نوبت اجناس نامرغوب ه- ک فرزند خود را بالاتر از قيمت معمول به مؤسسه فروخته است که از آن جمله مي توان به کولر گازي، تلفن بيسيم و... اشاره کرد. با پيشنهاد مدير عامل و ارايه وام مددجويان ترغيب مي شدند از ح- ف و ه -ک برادر همسر و پسر مديرعامل که به صورت مشارکتي به امر فروش کامپيوتر مشغول بودند اين محصول را خريداري کنند.
تشريفات از پول صدقات
مؤسسه به طرق مختلف عنوان کرده: هزينه جشنها و مراسمها توسط خيرين تقبل ميگردد اما اين موضوع صحت ندارد. به خصوص در جشن هايي که با هزينه چند ميليوني در هتل المپيک برگزار مي شود فقط براي تهيه مواد غذايي از مشارکت خيرين استفاده شده و ساير هزينهها از پول صدقات فراهم مي شود.
همچنين وجود تجملات بسيار ازجمله استخدام راننده شخصي، نصب دوربينهاي متعدد مداربسته و درب برقي اتاق مدير از ديگر تشريفات اين موسسه از پول صدقاتي است که مي بايست براي محرومين هزينه شود.
قابل تامل استکه تحت لواي خيريه با نام مقدس ائمه و با درآمدي هنگفت در اين مؤسسه تخلفاتي با اين حجم صورت مي گيرد.
کد خبر 15604
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۳
- ۰ نظر
- چاپ
ضعف در نظارت به خيريه ها و صندوق هاي قرض الحسنه باعث شده است تا برخي خيريه ها راه را براي تخلفات مالي بخصوص از صندوق هاي توزيع شده ميان خانه ها باز ببينند.